default-header
HomeNieuwsUitkomst diabetes-test: 52% heeft verhoogd risico op diabetes type 2

Uitkomst diabetes-test: 52% heeft verhoogd risico op diabetes type 2

zaterdag 17 februari 2018, door Hartpatiënten Nederland

Ruim 1,1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2 en elke week komen hier ruim duizend mensen bij. Uit de diabetes-test van het Diabetes Fonds, die de afgelopen twee weken door 70.420 Nederlanders is ingevuld, blijkt dat 52 procent van deze groep volwassenen een verhoogd risico heeft op het krijgen van diabetes type 2.

Ruim 1,1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2 en elke week komen hier ruim duizend mensen bij. Uit de diabetes-test van het Diabetes Fonds, die de afgelopen twee weken door 70.420 Nederlanders is ingevuld, blijkt dat 52 procent van deze groep volwassenen een verhoogd risico heeft op het krijgen van diabetes type 2. Dat meldt het Diabetes Fonds. 

Hoe ouder je bent, hoe groter het risico. Van de 65-plussers die de test invulden bleek maar liefst 78 procent een verhoogd risico te hebben. “Steeds meer mensen krijgen diabetes type 2. Dit kan voor ernstige complicaties zorgen, zoals blindheid, hart- en vaatziekten en nierfalen. Daarom vinden wij het belangrijk om mensen met de diabetes-test bewust te maken van hun risico op diabetes type 2”, zegt Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds. Diabetes type 2 wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door een ongezonde leefstijl.

Lees verder op: www.nationalezorggids.nl


Geef een reactie