default-header
HomeNieuwsOok Nederland krijgt post-Covid-poli’s

Ook Nederland krijgt post-Covid-poli’s

AandoeningBehandeling

donderdag 29 februari 2024, door Hartpatiënten Nederland

Nederland krijgt alsnog post-Covid-poli’s. Na landelijke acties en een petitie ging de Tweede Kamer op 15 februari overstag. Het parlement reserveerde 27 miljoen euro voor de opstart van de broodnodige klinieken. Hartpatiënten Nederland is heel blij met deze ontwikkeling! Mensen met long-Covid kunnen nu eindelijk in eigen land geholpen worden, en hoeven niet meer naar Duitsland of andere landen om er de nodige zorg en hulp te krijgen.

De petitie werd door vele tienduizenden Nederlanders ondertekend en had succes. De nood is immers hoog. Huisartsen en specialisten kunnen mensen met long-Covid tot nog toe niet adequaat helpen bij complexe klachten. En wel doordat zij niet op de hoogte zijn van de beschikbare kennis, en passende behandeltrajecten daardoor tot nog toe uitblijven.

Mensen met long-Covid zijn langdurig en ernstig beperkt in hun activiteiten op school, op het werk, als partner, kind, ouder en vriend(in). En wat erger is, nog dagelijks lopen mensen long-Covid op. De Kamer schept nu ruimte voor de opening van gespecialiseerde poliklinieken.

Dat geeft medisch specialisten de kans om inzicht te krijgen hoe patiënten met post-Covid en andere postinfectieuze ziekten (zoals Lyme, Q-koorts en ME) geholpen kunnen worden. Een expertise die ook voor andere zorgsectoren nuttig kan zijn.


Geef een reactie