default-header
HomeNieuwsOlijfolie goed voor bloedvaten

Olijfolie goed voor bloedvaten

Voeding

maandag 8 april 2019, door Hartpatiënten Nederland

Een mediterraan dieet met veel geraffineerde olijfolie van een eerste persing kan vasculaire complicaties met meer dan 30 procent doen afnemen. Olijfolie is goed voor een juiste cholesterolbalans in het bloed en daarmee goed voor de bloedvaten. Dat blijkt althans uit de Predimed Study, een wereldwijd onderzoek over de relatie tussen gezondheid en voeding.
De prestigieuze Bloomberg Healthiest Country Index noemt Spanje als gezondste land ter wereld wat betreft voeding. Die conclusie is gebaseerd op onderzoek van statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en de Wereldbank.
In Spanje is olijfolie de belangrijkste vorm van vet in het mediterrane dieet. Dat zou bijdrage aan de relatief goede gezondheid van de Spanjaarden. Spanje overtroeft daarmee zelfs Italië. Zoals bekend zijn eetgewoonten heel belangrijk wat betreft onze gezondheid. Met trots laat non-profitorganisatie Olive Oil from Spain Interprofessional dan ook weten dat olijfolie en het mediterrane menu het geheim zijn van een gezond dieet.

 

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie