default-header
HomeNieuwsInvesteren in gezonde leefomgeving bevordert gezond gedrag

Investeren in gezonde leefomgeving bevordert gezond gedrag

vrijdag 14 april 2017, door Hartpatiënten Nederland

De wijze waarop de leefomgeving is ingericht kan mensen aansporen tot gezond gedrag. Er zijn nog veel mogelijkheden om een gezonde leefomgeving te creëren.

De wijze waarop de leefomgeving is ingericht kan mensen aansporen tot gezond gedrag. Er zijn nog veel mogelijkheden om een gezonde leefomgeving te creëren. Het is daarbij belangrijk dat de overheid blijft investeren in het verbeteren van de milieukwaliteit en dat betrokkenen met elkaar samenwerken bij het inrichten van de leefomgeving. Dat concludeert het RIVM in een onderzoek naar de relatie tussen de leefomgeving en gezondheid.
 
Beleid moet gericht zijn op zowel een gezonde fysieke als sociale leefomgeving om gezond gedrag te bevorderen. Een park in de buurt kan bijvoorbeeld bijdragen aan meer lichaamsbeweging en minder obesitas en dienen als ontmoetingsplaats en zo eenzaamheid tegengaan. Ook kan gedacht worden aan maatregelen om fietsen te bevorderen (minder files en hart- en vaatziekten, betere bereikbaarheid) of schone duurzame energie (langere levensverwachting, minder ziektekosten). 
 
Lees verder op Nationalezorggids.nl 
 
 

Geef een reactie