Mitralisklepreparatie

Een jaar geleden is mijn mitralisklepreparatie gerepareerd. . Mijn herstel gaat erg langzaam. Nog steeds snel moe en erg kortademig. Ook een zwaar gevoel op mijn hart. Werk alleen de ochtend, daarna erg moe, kortademig. Ook gaat het herinneren van bepaalde woorden nog steeds met moeite, net als na de operatie, wel beter, maar nog niet als voor de operatie.

Reacties (7)

 • afbeelding van hippo
  hippo

  Die vermoeidheid en kortademigheid zouden wel eens te maken kunnen hebben met de (over)dosis metoprolol die u moet slikken, of een ander medicijn. Lees eens wat bijsluiters en bezoek vooral de website mijnmedicijn, waar mensen verslag doen van de effecten van allerlei medicijnen.

  hippo

  mei 02, 2017
 • afbeelding van JeroenS
  JeroenS

  Hoi Marjolein, zou je vermoeidheid en vergeetachtigheid misschien ook nog te maken kunnen hebben met de anesthesie?

  mei 19, 2017
 • afbeelding van Paul Hoekstra
  Paul Hoekstra ( )

  Fit voelen lijkt me (als leek) meer zuurstofopname en longfunctie dan de hart(pomp). Dat de bloedstromen in en rond het hart beter gaan dan voor de klepreparatie zal naar ik aanneem toch goed gecontroleerd en dus gemeten zijn via echo o.i.d.
  Als het niet aan medicatie ligt, die de luchtwegen ergens doen verkrampen (Hartmedicatie werkt namelijk niet zelden averechts op het ademhalingssysteem heb ik van de cardioloog onthouden), dan kunnen dagelijks (diepe) ademhalingsoefeningen merkbaar bijdragen aan een fitter gevoel. De longen zijn tenslotte een jaar geleden afgekoppeld geweest tijdens de operatie. De kleinste vaten gaan pas weer meedoen als ze ook worden geoefend. Dit gebeurd niet tijdens een oppervlakkige ademhaling. Hopelijk kunnen dagelijks extra ademhalingsoefeningen bijdragen aan optimaal herstel.

  jun 06, 2017
 • afbeelding van erikfocus
  erikfocus

  Ik heb in mei 2015 een mitralisklep reparatie ondergaan.

  Ik herken de klachten wel, maar mogelijk worden deze bij mij veroorzaakt door diverse andere complicaties.

  De vermoeidheid is bij mij nog steeds niet weg, ik werk overigens wel full-time.

  Na het werk lig ik nog regelmatig op de bank.

  Sterkte!!

  Ik zeg altijd dat er ergere dingen zijn.

  Groeten vanuit Zwaag NH.

  jun 11, 2017
 • afbeelding van jenny
  jenny

  Bij mij is het nu 19 maanden geleden, dat beide kleppen gerepareerd zijn en ik voel mij pas sinds een week op mijn oude niveau wat mijn geheugen betreft. Ben zelfs bang voor dementie geweest. Ben nog steeds sneller moe, dan voor de operatie, maar kan weer lopen en praten tegelijk. Realiseer mij, dat ik intussen ook ouder geworden ben. Ga wel 3 x per week naar de sportschool en zwembad, waardoor ook mijn kracht weer is teruggekomen wens je sterkte en doorzettingsvermogen

  jun 25, 2017
 • afbeelding van hippo
  hippo

  Dat het bij sommigen zo lang duurt voordat volledig herstel na een mitralisklepreparatie is bereikt vind ik verbazingwekkend, ook als de ingreep via een open hartoperatie is verricht. Na mijn operatie, ik was 65, 4 by-passes en schoonmaak linker halsslagader, heeft het niet langer dan 6 weken geduurd voor ik weer helemaal de oude was, ja zelfs in een betere conditie dan vóór de ingreep. Ik vermoed dat die lange herstelperiode mede te maken heeft met de medicijnen die betrokkenen slikken. Mijn echtgenote heeft ook een mitralisklepreparatie ondergaan en kreeg o.a. metoprolol voorgeschreven om de hartritmestoornissen die direct na de operatie optraden te onderdrukken. Volgens de controlerend cardiologe kon dat niet de oorzaak zijn van haar vermoeidheid en ademnood na het beklimmen van de trap naar de eerste verdieping.(3 m. hoogteverschil) Ze werd doorverwezen naar de longarts, ondanks haar verweer dat ze nooit longproblemen had gehad en ook de onderzoeken voorafgaand aan de operatie daar geen aanwijzingen voor gaven. Uiteraard vond de longarts helemaal niets. Toen mijn vrouw stopte met de metoprolol waren de vermoeidheid en ademnood als bij toverslag verdwenen. Overigens, metoprolol is m.i. niet geschikt om hartritmestoornissen te onderdrukken, maar om ervoor te zorgen dat het aantal hartslagen per tijdseenheid bij het verrichten van inspanning onder een bepaald maximum te houden. Hartritmestoornissen treden juist op in rust.

  hippo

  jul 11, 2017
 • afbeelding van Ellie van der lusdonk
  Ellie van der l... ( )

  Ben in 2001 geholpen, een open hartoperatie. Nu anno 2019 nog steeds weinig power. Er is bij de pacemaker een 2e draad bij gezet. Wel iets beter. De bundel van his is tijdens de operatie 2001 doorgesneden. Ben inmiddels 75jaar. Kan het door de medicatie komen? Hartelijke dank vast voor u antwoord. Ellie

  mrt 04, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.