default-header
HomeVideobelevingenWebinar: in gesprek met Nolie Groothoff, auteur ‘Nooit meer de oude’

Webinar: in gesprek met Nolie Groothoff, auteur ‘Nooit meer de oude’

maandag 10 juni 2024, door Hartpatiënten Nederland

Onlangs gingen wij in gesprek gaan met Nolie Groothoff. Jarenlang ging Nolie (37) ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Lange tijd bleef onduidelijk wat er precies met haar hart aan de hand was. Dit veroorzaakte veel angst. Die angst kroop steeds verder onder haar huid. Over hoe ze deze jaren beleefde en wat de impact ervan op haar leven was, schreef ze openhartig in haar eigen boek ‘Nooit meer de oude’.

Ze vertelt hierin onder andere hoe ze verdwaalde in de medische wereld, maar ook in haar hoofd. Hoever ze moest gaan, omdat ze zich onbegrepen voelde. Nolie werd in 2008 gediagnosticeerd met hartritmestoornissen, na de bevalling van haar dochter. Daar kwamen ook angststoornissen uit voort. Ze is inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van hartritme- en angststoornissen, het hele ziekenhuis circus, maar vooral de psychische en de lichamelijke gevolgen van een onzichtbare ziekte.

Tijdens dit webinar gaan we met haar in gesprek over haar medische situatie, maar ook over de invloed hiervan op haar dagelijkse leven. Ze ging van een levenslustig naar een levensbang persoon, maar inmiddels durft ze weer te dromen.