Reanimatiecursus

Dagelijks worden mensen getroffen door hartfalen. Ook voor u bestaat een niet geringe kans dat u ooit geconfronteerd wordt met iemand die een acute ademhalings- of hartstilstand krijgt. Is er dan niemand in de directe omgeving die hulp kan bieden dan heeft die persoon weinig kans op overleven. Het is niet nodig om werkloos toe te kijken, want de kans op overleven is juist groot als er iemand die kan reanimateren in de buurt is. Met reanimatie worden gelukkig vele levens gered.

Al sinds jaar en dag verzorgen wij dan ook cursussen reanimatie. U kunt er een volgen en u kunt ze zelf organiseren. Jaarlijks leiden wij met hulp van reanimatie-instructeurs ruim 2500 cursisten op tot reanimist. Een nog groter aantal geven wij een herhalingscursus. Ook al hoeft de vaardigheid (hopelijk) nooit in praktijk gebracht te worden, het is zaak te oefenen om de vaardigheid op peil te houden. Ongeveer tien procent van onze cursisten brengt het geleerde daadwerkelijk ooit in praktijk.

Wilt u ook een steentje bijdragen aan een ‘hartbewaakt’ Nederland? Neem contact op met Hartpatiënten Nederland.
 Bel het informatienummer reanimatiecursussen: 0475-317272.
 U kunt ook kijken op onze website: leerreanimeren.nl

Brochure 'Leren Reanimeren'/ het gebruik van de AED

Hebt ú het wel eens gezien?
Iemand ligt op straat, mensen staan er omheen, 112 is gebeld.
Hartstilstand, zeggen omstanders, … en niemand weet wat te doen…

reanimatie_1

Dat hoeft ú niet meer te overkomen. Nu is het moment om een reanimatiecursus te volgen! Onze heldere brochure waarin in begrijpelijke taal is uitgelegd wat u precies moet doen, ondersteunt een cursus en kan u geheugen elk gewenst moment opfrissen

De lesstof volgt de laatste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Geen duur taalgebruik en ingewikkelde zinnen. Wist u al dat de richtlijn voor het geven van hartmassage ingrijpend veranderd is? Voorheen werden 5 hartmassages afgewisseld met 1 beademing. Nu adviseert men 30 hartmassages en vervolgens 2 beademingen. En zo zijn er nog meer veranderingen. De brochure "Leren reanimeren" is geschreven onder leiding van een vooraanstaand cardioloog. Juiste, heldere informatie dus. Hiermee kunt u uit de voeten, een kind kan de was doen. Ook als u weggezakte kennis wil ophalen, is deze brochure ideaal, u bent zó op de hoogte van de nieuwe regels.

reanimatie2

Reanimeren en AED nu in één lesboek

Het cursusboek Reanimeren is uitgebreid met de cursus AED. AED staat voor een Automatische Externe Defibrillator. Dat is een apparaat dat wordt gebruikt wanneer het hart op hol geslagen is en niet meer in staat is om het bloed rond te pompen. Mensen moeten dan snel gereanimeerd worden. Zo’n AED kan in veel gevallen het hart-ritme weer normaal maken.

reanimatie3

Een AED geeft een stroomstoot af. Werken met een AED is op zich heel simpel. Maar je moet weten hoe ermee om te gaan en wanneer je zo’n apparaat wel of niet moet gebruiken.
Hartmassage is altijd het allerbelangrijkste. Doorgaan tot de ambulancebroeders het werk overnemen. Zij hebben bovendien een AED bij zich. Maar op veel plaatsen in Nederland hangt zo’n AED aan de muur, bijvoorbeeld in kantoren, overheidsgebouwen en winkelcentra. Ook via onze stichting zijn AED’s met korting verkrijgbaar, hoewel ze erg duur blijven.
Het gebruik van de AED wordt uitgelegd op een zeer simpele en voor iedereen begrijpelijke manier. Het is samengesteld door mensen die zelf les geven en deskundig zijn op het gebied van reanimatie.

reanimatie4

Iedereen zou zo’n brochure moeten hebben, want ieder van ons kan voor de situatie komen te staan dat we iemands leven moeten redden. De brochure alleen is niet genoeg. Het is belangrijk een cursus reanimatie te volgen, en na het behalen van een certificaat kun je doorgaan met de cursus AED. De brochure is mede bedoeld voor mensen die deelnemen aan zo’n cursus.

Wilt ú volgende keer níet hulpeloos langs de kant staan? Bestel dan de brochure. Misschien kun ut de volgende keer een leven redden!
Voor opleidingsinstituten, ziekenhuizen e.d. werken wij met staffelkortingen.

Bestellen

U kunt deze brochure bestellen door ons te bellen op nummer 0475-317272. Of ga naar www.leerreanimeren.nl

De brochure (52 pagina's in full color) kost € 4,75 per stuk inclusief verzendkosten. Reanimatiecertificaten zijn voor gecertificeerde instructeurs beschikbaar.