Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland:

De zoete aardappel is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een groente.

Ze zijn er weer: pruimen! Nu zijn ze op hun sappigst (en ook op z’n goedkoopst!). Of u nu kiest voor Opal (zoete, sappige paarsrode pruim), de Reine Claude (kleine groene zoete en sappige pruim) of een andere pruim, pruimen zijn niet alleen lekker om zo uit de hand te eten.

Heeft u zelf een zoutarme of zoutvrije bouillon gemaakt? Dan is het handig daar ook wat kleine porties van in te vriezen.

Merkt u dat u vaak halverwege de middag honger krijgt en daardoor ongezondere dingen tussendoor neemt? Probeer die honger dan te voorkomen.

Chiazaad wordt geprezen om de hoge gehaltes aan vezels en omega-3 vetzuren.

Kruid vlees voor de barbecue eens met zelfgemaakte shoarmakruiden of bestrijk een groentespies van bijvoorbeeld courgette, ui en paprika met een shoarmamarinade.

Aan meer dan de helft van de producten in de supermarkt zijn suikers toegevoegd, zo blijkt uit onderzoek. En dan met name de producten die ultrabewerkt zijn, de pakjes en zakjes.

Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland

Verse kruiden kun je malen in een keukenmachine, knippen met een schaar of hakken met een scherp keukenmes.

Pagina's