default-header
HomeNieuwsZwoele zomernachten slecht voor je humeur

Zwoele zomernachten slecht voor je humeur

woensdag 30 juni 2010, door Hartpatiënten Nederland

BAARN – Slapeloze nachten, overmatig zweten en een slecht humeur de volgende dag: het warme zomerweer zorgt bij veel Nederlanders voor vermoeidheid. Dit blijkt uit onderzoek onder 819 Nederlanders, uitgevoerd in opdracht van Auping.

Bijna de helft van de Nederlanders (44 procent) zegt slaapproblemen te hebben bij te veel warmte. Met name het zweten in bed door de zomerse temperaturen houdt hen wakker.

Vooral mannen geven aan hier last van te hebben. Sommige vrouwen ergeren zich dan weer aan een zwetende man in bed. Ruim een kwart van de Nederlanders heeft het vaak te warm in bed.

Slecht humeur

De slapeloze nachten door de warmte, beïnvloeden de prestaties de volgende dag. Bijna vier op de tien Nederlanders vindt dat de dagelijkse werkzaamheden lijden onder een slechte nachtrust. Ook balen ze van het slechte humeur van hun partner of baas als die slecht heeft geslapen.

Bedergernissen

Naast zweetlijven, ergeren Nederlanders zich aan onrustig slapende partners (25 procent) en snoozende wekkers (11 procent), maar ook aan partners die uitslapen (6 procent).

Eén op de tien Nederlanders gaat dan ook wel eens apart liggen van zijn of haar partner (11 procent). En 7 procent zou het liefste altijd alleen in bed liggen. Vooral mannen storen zich aan de koude voeten van hun partner.

Bron: Gezondheisnet.nl


Geef een reactie