Zure room en crème fraîche

Ze lijken op elkaar, maar zijn echt anders: zure room en crème fraîche.

Beide romige zuivelproducten kunnen uw gerecht net dat beetje extra geven.

De verschillen:

  1. Zure room bevat 20% vet, crème fraîche bevat 35% vet
  2. Zure room heeft een friszure smaak, crème fraîche heeft een milde smaak
  3. Zure room schift bij verhitting en kunt u dus het beste gebruiken in koude gerechten of als topping. Hierbij kunt u denken aan een lepel over chili con carne of bij een gepofte aardappel
  4. Crème fraîche kunt u gebruiken in warme gerechten zoals een soep of saus.
     
Geschreven door onze redactie.

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.