default-header
HomeNieuwsZoete aardappel

Zoete aardappel

dinsdag 15 augustus 2017, door Hartpatiënten Nederland

De zoete aardappel is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een groente.

De zoete aardappel is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een groente. De vorm varieert van rond tot langwerpig en de kleur van lichtgeel tot purperrood.

Als u eenmaal zoete aardappel gegeten heeft, zal de smaak u bijblijven. Het is zoet, maar ook wat kruidig.

Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, past goed in Indische gerechten. Maar ook een stamppotje van zoete aardappel en snijbonen met een stukje witvis, gerold in rauwe ham is heerlijk.

Of maak eens soep van zoete aardappelen, een frittata of bak er frites van: ca 35 minuten op 230 °C in een voorverwarmde oven. Vooraf even besprenkelen met olijfolie en eventueel bestrooien met gerookte paprikapoeder.


Geef een reactie


Reacties (1)