invriezen

Zo snel mogelijk

Wilt u een restje of een complete maaltijd invriezen? Koel als eerste het gerecht zo snel mogelijk af. Bijvoorbeeld door het eten over diepvriesbakjes te verdelen en deze bakjes in een bak koud water te zetten.
Plak er een sticker op met de datum en wat u invriest, eventueel kunt u ook het aantal porties of personen vermelden.
 
Na invriezen is het meeste zelfbereide eten nog 3 maanden houdbaar in de vriezer.
Nog een voordeel van snel invriezen: hoe sneller u kunt invriezen, hoe minder ijskristallen zich vormen. Roer een kliekje of maaltijd eventueel nog een paar keer door tijdens het invriezen. Dat voorkomt de vorming van grote ijskristallen.
 
 

 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.