default-header
HomeNieuwsZo fit mogelijk de operatie in, vergroot kans op goed herstel

Zo fit mogelijk de operatie in, vergroot kans op goed herstel

AandoeningBehandelingLeefstijl

donderdag 27 oktober 2022, door Hartpatiënten Nederland

Het is de missie van huisarts Stefan van Rooijen om mensen bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Dit doet hij onder meer met zijn leefstijlplannen Fit4Life en Fit4Surgery. Dit laatste programma heeft als doel om zo fit mogelijk te zijn wanneer je een operatie ondergaat, omdat dit de kans op een goed resultaat vergroot.

De stichting Fit4Surgery werd in Nederland opgericht in 2015, maar heeft zijn oorsprong in Canada. “Ik ben zelf naar Canada gegaan voor de training en heb daar wonderbaarlijke resultaten gezien”, vertelt Stefan van Rooijen. “Een vrouw van 92 bijvoorbeeld, die een operatie aan haar darmen moest ondergaan. Ze zat in een rolstoel en was zo zwak dat de artsen haar niet durfden te opereren: het risico op overlijden was te groot. Nadat ze vier weken lang het Fit4Surgery programma had gevolgd, waren haar conditie en spierkracht dusdanig toegenomen dat ze weer zelfstandig kon lopen. De operatie verliep zonder complicaties en ze herstelde zelfs zo snel, dat ze na twee dagen al naar huis mocht!”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.