default-header
HomeNieuwsZiekenhuizen weigeren senioren te reanimeren

Ziekenhuizen weigeren senioren te reanimeren

AandoeningBehandelingBelangenbehartiging

vrijdag 15 oktober 2021, door Hartpatiënten Nederland

Uit een publicatie van MAX Vandaag blijkt dat ziekenhuizen vaak weigeren om senioren te reanimeren. Ze hanteren steeds vaker het beleid om senioren op hoge leeftijd niet meer te reanimeren als dat nodig is. Zelfs relatief gezonde ouderen zouden dit bij opname in het ziekenhuis te horen krijgen en ze hebben geen stem bij dit besluit.

Artikel lezen?


Geef een reactie


Reacties (5)

 • Dorien 15 oktober 2021

  Aan een kant begrijp ik de artsen wel,maar andere kant vind ik ook dat ze moeten kijken naar hoe de patiënt nog in t leven stond/staat.
  Persoonlijk denk ik dat ze mij ook niet meer hoefde te reanimeren op n bepaalde leeftijd.

 • K.W.Zondervan 15 oktober 2021

  Hoe is dit te rijmen met de artseneed?
  Kan toch alleen als dit via wilsbeschikking,notaris,is geregeld!

 • peter Hilkes 16 oktober 2021

  Schandalige mannier on te bezuinigen op ouderen die toch al meer dan 10 jaar worden bestolen van hun zelf betaalde pensioen. Voltooid leven ook al zo,n smerig spelletje van D66 en consorten. Willen wel de nog bruikbare organen van die verder gezonde ouderen. Geven liever miljarden uit aan zogenaamde vluchtelingen, die na een verblijf states tehebben verkregen, weer op vacantie naar het ontvluchte land gaan. Laf en asociaal beleid.!!!!

 • Betty Taal 27 oktober 2021

  Belachelijk, zeker als je als oudere je nog prima voelt. Doktoren moeten hier niet voor openstaan en iedereen helpen jong of oud. Ze hebben toch een eed afgelegd, nou daar blijft n iet veel van over.