default-header
HomeNieuwsZeven jaar langer leven na maagverkleining

Zeven jaar langer leven na maagverkleining

woensdag 11 april 2018, door Hartpatiënten Nederland

Een maagverkleining kan hartpatiënten met ernstig overgewicht behoeden voor verdere ontsporing van hun wankele gezondheid.

Een maagverkleining kan hartpatiënten met ernstig overgewicht behoeden voor verdere ontsporing van hun wankele gezondheid. Dat zegt bariatrisch chirurg dr. Simon Nienhuijs van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.
 
„Hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk, maar ook type 2-diabetes, kunnen na een maagverkleining zelfs helemaal verdwijnen.
Nienhuijs bepleitte deze behandelmogelijkheid gisteren tijdens ’de cardiologendagen’, het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Hij vindt dat beide medisch specialismen meer moeten samenwerken in het behandelen en begeleiden van hartpatiënten met een te hoog lichaamsgewicht dat soms zelfs levensbedreigend is, zoals bij morbide obesitas.
 
Lees verder op Telegraaf.nl  

Geef een reactie


Reacties (1)

  • Wies Bouwens 18 maart 2022

    Goedemorgen, ik lees net dat stuk van maagverkleining bij hoge blieddruk, boezemfibreren en hartfalen en daar word ik blij van want dat heb ik alledrie en sta op de wachtlijst, alleen mijn hart is aan het verstijven en hoop dat dat dan stopt dat proces maar is een positief artikel voor mij