default-header
HomeNieuwsWorden onze kinderen minder oud dan hun ouders?

Worden onze kinderen minder oud dan hun ouders?

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 28 augustus 2019, door Hartpatiënten Nederland

Ja, is het antwoord op de in de kop gestelde vraag. Tenminste, als we doorgaan met onze kinderen zoveel suiker en toevoegingen in drank en voedsel te laten eten en drinken. De Volkskrant waarschuwde onlangs in een groot verhaal dat steeds meer kinderen grotemensenziekten krijgen.

Littekens

De Maastrichtse kinderarts Anita Vreugdenhil ziet kinderen van 10 met ernstige littekens in hun lever. Kinderen eten zoveel vet, dat de lever het niet meer aankan en bezwijkt. De Rotterdamse arts Erica van den Akker ziet kleuters met diabetes type 2 – ouderdomssuiker geheten in de volksmond. Nu al bij kleuters dus.

Sluipend probleem

Steeds vaker lijden hun jonge patiëntjes aan grotemensenziekten. Hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, diabetes, depressies, baby’s die maagzuurremmers nodig hebben, obstepatie, apneu, botontkalking – ziekten die vroeger alleen bij volwassenen of ouderen voorkwamen, sluipen in toenemende mate de baby- en kinderkamer in.

Fout eten

De oorzaken zijn simpel: fout eten, fout drinken. Daarvoor hoef je niet doorgeleerd te hebben. Kijk maar om je heen. Volgens artsen hebben kinderen op alle fronten in hun lichaam last van teveel vet eten. Dat is een aanslag op hun gezondheid, en dat op zo jonge leeftijd. Amerikaanse artsen waarschuwen zelfs, dat de huidige generatie de vorige niet zal overleven. Kinderen worden gemiddeld minder oud dan hun ouders.

Stoppen met proppen

Het tij kan alleen gekeerd worden als kinderen stoppen met ongezond eten en een gezonde leef- en voedingsstijl volgen. En afvallen. Maar daarvoor zijn ze afhankelijk van hun ouders. Zowel qua begeleiding als qua voorbeeld.

 

Voor meer artikelen klik hier