default-header
HomeNieuwsWoede om idee button na griepprik

Woede om idee button na griepprik

Geen onderdeel van een categorie

dinsdag 12 november 2019, door Hartpatiënten Nederland

Het plan om verzorgende en verplegers die een griepprik hebben gehaald een button te geven, wekt de woede op van NU’91, de bond voor verpleegkundigen en verzorgenden. NU91 noemt het idee ‘respectloos’. Die button zou duidelijk maken wie zich heeft laten inenten. Wie geen button draagt, trekt daarmee negatieve aandacht, feitelijk. Die heeft zich immers niet laten enten. Nou en, vragen wij ons af.
Het nogal merkwaardige idee van die button is afkomstig van voorzitter Ted van Essen van de Nederlandse Influenza Stichting (NIS). Volgens hem willen patiënten die door een verzorgende behandeld worden weten of die een griepprik hebben gehad. Hoe hij bij die wijsheid komt, is een raadsel.
Michel van Erp van NU91 reageert als door een wesp gestoken. Volgens de vakbondsman wordt ten onrechte het beeld geschetst dat deze oningeënte zorgverleners niet weten waar ze mee bezig zijn. Hij vindt dat de hetze tegen verpleegkundigen en verzorgenden die zich niet laten prikken, moet stoppen.
Volgens prikbaas Van Essen laten te weinig mensen zich enten met het griepvaccin. Wij hebben onze twijfels bij dit soort beweringen. Als u niet geënt wilt worden, hoeft u dat niet. Dan is het uiterst kwalijk dat er mensen zijn die u daarom verdacht maken. Het is immers niet bewezen dat de griepprik ook echt helpt. Wel is dit duidelijk: je hoeft er niet voor doorgeleerd te hebben om te weten wie aan de massale inentingen veel geld verdient…..

Voor meer artikelen klik hier