default-header
HomeNieuwsWist u dat de huurtoeslag verruimd is?

Wist u dat de huurtoeslag verruimd is?

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 29 januari 2020, door Hartpatiënten Nederland

Veel ouderen lopen geld mis: ze weten niet dat de huurtoeslag verruimd is. Wist u dat? Zo niet, dan loopt u veel geld mis!
De ANBO is een campagne gestart om ouderen op de hoogte te stellen van de huurtoeslag. De regels daarvoor zijn verruimd, maar volgens de bond weten veel ouderen dat niet.
Vanaf 1 januari 2020 zijn de voorwaarden voor het recht op huurtoeslag verruimd. Maar daar informeert de Belastingdienst mensen niet persoonlijk over, aldus ANBO. En dat terwijl de beurs van veel ouderen de afgelopen jaren steeds platter is geworden.
Daarom begint ANBO een voorlichtingscampagne en gaat ouderen helpen om te checken of ze recht hebben op huurtoeslag en hoe ze die kunnen aanvragen.
De harde inkomensgrens voor huurtoeslag is per 1 januari verdwenen. Die grens verschuift met zo’n 5000 euro.
Tot nog toe was het zo, als je maar één euro boven de maximale grens zat, je al geen huurtoeslag meer kreeg. Een schokeffect, dat er nu af geslepen is.
ANBO biedt een service aan voor mensen die niet weten of ze recht hebben op een huurtoeslag en hoeveel. Mensen kunnen ANBO bellen. Zorg dan dat je je inkomensgegevens bij de hand hebt. Dan kan ANBO berekenen of je recht hebt op een toeslag.
“Het gaat om mensen die door de verruiming van de regels recht op huurtoeslag krijgen. Mensen die al vóór 1 januari 2020 recht hebben op huurtoeslag, krijgen vanzelf de juiste toeslag vanuit de Dienst Toeslagen”, aldus ANBO. Je kunt ANBO Belastingdienst ook vragen of iemand thuis kan komen helpen bij het invullen van het belastingformulier, waaruit duidelijk wordt of iemand recht heeft op een huurtoeslag.
Meer weten? Zie: ANBO.nl
Disclaimer
Hartpatiënten Nederland geeft u met bovenstaande tekst uitsluitend algemene informatie. Onze stichting heeft deze tekst niet gericht op individuele personen en/of omstandigheden. Wel hebben we geprobeerd deze informatie zo duidelijk, betrouwbaar, juist en accuraat mogelijk te omschrijven. Wat u met deze informatie doet blijft natuurlijk geheel uw zaak. Keuzes en interpretaties die u naar aanleiding van deze tekst maakt, zijn volledig uw eigen verantwoordelijkheid. Heeft u naar aanleiding van de tekst vragen op medisch gebied, neem dan contact op met uw (huis)arts, specialist, diëtist of andere deskundigen. Hartpatiënten Nederland is niet aansprakelijk voor eventuele schade ten gevolge van het onjuist interpreteren van deze tekst.

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie