default-header
HomeNieuwsWieteke van Dort siert cover nieuwe HartbrugMagazine

Wieteke van Dort siert cover nieuwe HartbrugMagazine

Bekende Nederlanders

woensdag 11 maart 2020, door Hartpatiënten Nederland

Het nieuwe HartbrugMagazine heeft dit keer extra aandacht voor vrouwen en het hart! Wie kent Wieteke van Dort niet, bekend door haar rol in de vele kindertelevisieprogramma’s uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw en de Late Lien Show. In 2012 werd ze plots hartpatiënt, maar ze keerde snel terug naar het toneel: “Ik ben een gezegend mens”, zegt ze in het magazine.

Wie alles weet over vrouwen en het hart, is de sympathieke cardiologe Angela Maas. Zij staat al jaren op de bres voor vrouwen, en dat werd haar niet altijd in dank afgenomen door haar mannelijke collega-cardiologen. Angela Maas doet uitgebreid haar verhaal in het nieuwe magazine. Zeer lezenswaardig, en een hart onder de riem voor alle vrouwelijke lezers!

Henri Haenen borduurt er in zijn column op voort: de vrouw is geen mislukte man! Het hart van vrouwen slaat vaak anders dan dat van mannen. Columnist Jan Chin praat de lezers bij over de ander als spiegel. “Kijk goed naar je emoties, je kunt er veel van leren!”, aldus voormalig cardioloog Chin. Columniste Cilla Schot schreef een ontroerende bijdrage: genieten is het belangrijkste, van elkaar en de mensen die je liefhebt! En Marion van Es schrijft in haar column: “Mensen die op het dieptepunt van hun leven zitten, ontvangen vaak ongekende krachten in zichzelf!”

Voorkomen is beter dan genezen: een goede leefstijl is beter dan een langdurige ziekte en een leven vol medicijnen. Daarover gaat het artikel over Leefstijl op recept, een interview met de Bredase huisarts Jacqui van Kemenade, veel bezig met voeding en leefstijl en gespecialiseerd in diabetes. Haar opvatting: Leefstijl als medicijn! Je leest er alles over in het nieuwe magazine. Ook Jan van Overveld vertelt in zijn bijdrage aan het magazine over de impact van gezonde voeding op zijn leven.

De 54-jarige Karin Koolen is apetrots op haar zoon. De toen 16-jarige jongen redde haar leven toen ze in 2009 een hartstilstand kreeg: de jonge Denny begon direct met de reanimatie. “Dankzij mijn zoon zit ik hier nog”, vertelt Karin in het HartbrugMagazine.

De succesvolle 23-jarige Belgische dj Lennert Wolfs mag dan wel een doordenderende achtbaan volgen, hij is wel degelijk hartpatiënt. In het magazine vertelt hij zijn verhaal over vallen, opstaan en weer doorgaan.

Daarnaast bevat het nieuwe magazine talloze interessante verhalen en artikelen over bijvoorbeeld vleesvervangers, gezonde frites, de zorg, reanimeren, en natuurlijk het voorwoord van ons aller Marly van Overveld: “2020 een bijzonder en enerverend jaar!”.

In het magazine zit de uitneembare HartbrugReizen met prachtige reizen naar het buitenland, met medische begeleiding. Wel zo’n veilig gevoel!

Nog geen abonnee? Voor € 25,00 euro per jaar krijgt u het Hartbrug Magazine in huis, en kunt u tevens gebruik maken van alle diensten van Hartpatienten Nederland!

 

Voor meer artikelen klik hier