default-header
HomeNieuwsWielrenner De Greef (27) overleden na hartstilstand

Wielrenner De Greef (27) overleden na hartstilstand

Geen onderdeel van een categorie

vrijdag 26 april 2019, door Hartpatiënten Nederland

De Brabantse wielrenner Robbert de Greef is vrijdagochtend overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. De renner van Alecto Cycling Team was pas 27 jaar.

De sporter uit Geldrop werd op 30 maart door een hartstilstand getroffen tijdens een wielerwedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen, de Omloop van de Braakman. Hij werd weliswaar met moeite gereanimeerd. Maar sindsdien lag hij in kritieke toestand in een ziekenhuis in Antwerpen.

,,Met veel verdriet moeten we helaas bevestigen dat Robbert vannacht is overleden als gevolg van complicaties na zijn hartstilstand. Bedankt voor alles Robbert, we zullen je nooit vergeten!”, staat op de eigen website van Alecto.

Volgens ploegleider Piet Rooijakkers waren er geen aanwijzingen dat De Greef hartproblemen had. Kort voor de fatale wedstrijd onderging hij nog een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Daarbij zijn geen afwijkingen aangetroffen.

Na drie weken in coma gelegen te hebben was er hoop, dat De Greefs lichaam voldoende was aangesterkt om in aanmerking te komen voor een donorhart. Een hersenbloeding sloeg echter alle hoop de bodem in.

De Greef verkeerde de laatste tijd in uitstekende vorm. In de Ronde van Drenthe eindigde hij vorige maand nog als tweede achter Pim Ligthart.

 

Voor meer artikelen klik hier