default-header
HomeNieuwsWeinig actie tegen dure zorg ziekenhuizen

Weinig actie tegen dure zorg ziekenhuizen

Geen onderdeel van een categorie

donderdag 11 juli 2019, door Hartpatiënten Nederland

Geld is er genoeg beschikbaar, maar ziekenhuizen en zorgverzekeraars maken nauwelijks gebruik van die pot met geld om iets te doen aan de dure ziekenhuiszorg. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een rapport.
Die pot met geld is goed gevuld: de overheid trok over de periode 2019 tot en met 2022 een slordige 425 miljoen euro uit, zodat de zorg voor veel patiënten dichter bij huis kan worden georganiseerd.
Mogelijkheden te over. Zo zijn er mogelijkheden om de communicatie tussen arts en patiënt op afstand te laten verlopen via een beeldscherm. Daarover zijn weliswaar contracten gesloten, maar voor een verwaarloosbaar bedrag: slechts anderhalf miljoen euro. Daarmee sla je geen deuk in een pakje boter.
De NZa spreekt van tegenvallers, en wil opheldering van ziekenhuizen en zorgverzekeraars. De NZa gaat de vinger aan de pols houden. Wil immers de zorg ook in de toekomst betaalbaar blijven, dan moet er behoorlijk in de kosten gesneden worden. Daarom moet de dure zorg anders georganiseerd worden. Helaas zien ziekenhuizen en zorgverzekeraars zelf daarvan blijkbaar de urgentie niet in…

Voor meer artikelen klik hier