dief eigen beurs, kant-enklaarproducten,

Wees geen dief van eigen beurs!

Je gaat toch niet teveel betalen in de winkel? Jawel, veel van ons doen dat wel. Voor het bereiden van een heerlijke pannenkoek halen we bijvoorbeeld dat pak pannenkoekenmeel uit de schappen van de supermarkt. Maar wat koop je dan? Gewoon een pak heel erg duur meel met een klein beetje bakpoeder. Om maar een voorbeeld te noemen.
 
Robert Jan Hendriks geeft enkele voorbeelden van artikelen die we in de supermarkt voor veel te veel geld aanschaffen. Hendriks is oprichter van de website optimalegezondheid.com . Via nieuwsbrieven maakt hij mensen bewust van de noodzaak van gezonde voeding. In zijn laatste nieuwsbrief maakt hij gewag van voedingsproducten in de supermarkt, waar we teveel voor neertellen. Zoals bijvoorbeeld cakemeel, ook veel duurder dan een gewoon pak meel. Cakemeel is gewoon meel met een snufje bakpoeder. Maar wel flink duurder.
 

Toevoegingen

 
Dat alles is nog niet eens het ergste. Wie graag dief is van zijn eigen beurs moet dat zelf maar weten. Hendriks wijst er echter op, dat in veel kant-en-klaarproducten heel wat extra toevoegingen zitten. Die zijn “gratis” toegevoegd. Maar je hebt niks aan deze toevoegingen, behalve dat die de balans in je lichaam behoorlijk kunnen ontregelen. Ze vertragen je metabolisme, en gooien je hormoonhuishouding in de war. 
 
Hendriks pleit er daarom voor niet langer kant-en-klaarproducten te kopen. Pak de ingrediënten die je nodig hebt: cake maak je van gewoon meel, bijvoorbeeld. Net als pannenkoeken, waar je zelf melk en eieren aan toevoegt. “Gezond eten op basis van gezonde in ingrediënten, is de beste manier om af te vallen, van een betere gezondheid te genieten, en meer energie te hebben”, aldus Hendriks.
 
Kijk voor meer informatie op Optimalegezondheid.com

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.