default-header
HomeNieuwsWeer een jaar vooruit!

Weer een jaar vooruit!

AandoeningBehandeling

vrijdag 9 september 2022, door Hartpatiënten Nederland

In het verleden spraken wij met Bert de Hosson (78). Hij kreeg onverwachts een hartinfarct, op vakantie in de Dominicaanse Republiek. Het valt de nuchtere Bert koud op het dak, maar al gauw legt hij zich erbij neer. Wanneer hij eenmaal weer mag vliegen, hervat hij zijn herstel in Nederland. Maar na verloop van tijd blijkt veel meer mis te zijn. In ‘Hoe gaat het nu met?’ nemen wij poolshoogte en stellen de vraag; hoe gaat het nu met... Bert de Hosson.

Bert geniet met zijn lieftallige vrouw Iny van zijn pensioen en een welverdiende vakantie in de Dominicaanse Republiek in 2010. Er is geen vuiltje aan de lucht, letterlijk, want de wolken blijven uit. Maar dan krijgt Bert een zwaar hartinfarct. Na enkele dagen op de Intensive Care van een lokaal ziekenhuis, wordt hij overgebracht naar de hoofdstad Santo Domingo. Daar wordt Bert verder behandeld in een kliniek die tot een Amerikaans concern behoort en hier krijgt hij uiteindelijk meerdere stents. En omdat de geboren Amsterdammer voorlopig niet mag vliegen, brengt het echtpaar de Kerstdagen in een hotel door, wat overigens geen straf blijkt. Zijn herstel gaat goed, tot zes jaar geleden...

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.