default-header
HomeNieuwsWe krijgen veel te veel suiker binnen

We krijgen veel te veel suiker binnen

Geen onderdeel van een categorie

maandag 3 juni 2019, door Hartpatiënten Nederland

Het Diabetes Fonds heeft afgelopen maandag het startsein gegeven voor de tweede editie van de Nationale Suiker Challenge. Ruim 30.000 mensen hebben zich aangemeld voor de week zonder toegevoegde suikers, een jaarlijkse challenge om consumenten bewust te maken van hun suikerinname en te helpen met een gezondere leefstijl. Dat maakte het Diabetes Fonds deze week bekend.

Volgens het RIVM krijgen we dagelijks meer dan 30 procent te veel aan suikerstoffen binnen. Geen wonder dus dat de helft (!) van de volwassenen in ons land te maken heeft met overgewicht en een verhoogd risico op diabetes type 2.

Ruim 1,1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2. Hier komen dagelijks 166 nieuwe patiënten bij. Feitelijk eten we onszelf ziek. En dus hebben we er belang bij een gezonde levensstijl met een gezond voedingspatroon te ontwikkelen.

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (NILG) bekijkt hoe mensen hun levensstijl kunnen veranderen. Hoogleraar Hanno Pijl, bestuurslid van deze NILG, onderschrijft het belang van een gezonde leefstijl: ‘We eten onszelf ziek en proberen met medicijnen te schade te beperken, terwijl aanpassing van leefgewoontes ziekte kan voorkomen en zelfs omkeren.’

Volgens Pijl kunnen mensen hun gezondheid verbeteren als ze bewerkte suikerproducten vervangen door onbewerkte voeding, aldus het Diabetes Fonds. Gewoon zelf je eten bereiden, anders gezegd. Met natuurlijke producten, met name groenten. Vroeger was dat de normaalste zaak van de wereld. Maar toen waren de mensen ook niet zo dik als nu……

 

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie