stress, kinderasperientjes, bloedverdunners, hartinfarct, minutenlang, spierpijn , weefsels

Wat betekent het als ik pijn in mijn linkerarm heb?

Pijn in de linkerarm kan allerlei oorzaken hebben, van spierpijn tot en met een hartaanval, maar meestal wijst een dergelijke pijn niet op hartproblemen. Als de pijn kort duurt heeft die waarschijnlijk niets met het hart van doen. Houdt de pijn minutenlang of zelfs een uur of meer aan, dan kan die wijzen op een hartinfarct. Bel in dat geval 112. Het kan ook zijn dat de pijn komt en weer gaat: ook dan is er wellicht iets aan de hand met je hart. Ga dan naar de dokter. 

Vooral oudere mensen kunnen ook last hebben van pijn in de gewrichten of weefsels, en iedereen kan er last van hebben als de arm te zwaar belast is geweest. Er is een eenvoudige manier om aan de weet te komen of het iets met je hart te maken heeft: heb je ook op andere plaatsen pijn, bijvoorbeeld op je borst, in je kaken, of in of tussen de schouders? Voel je je misselijk en zweterig, ben je kortademig? Dan wijst dat vaak op een hartaanval. Maar: een hartaanval kan je ook zonder erge pijn overkomen. Soms is angina pectoris alleen maar te voelen door pijn aan je linkerarm, maar dit komt maar zelden voor. Bij twijfel de dokter bellen, of 112! Heb je kinderasperientjes (bloedverdunners) in huis, neem er dan twee van. Die verdunnen het bloed en voorkomen de vorming van nog meer bloedproppen in de kransslagaders. Probeer kalm te blijven, want angst en stress maken het alleen maar erger. 

 

Reacties (12)

 • afbeelding van Marjoke de vries
  Marjoke de vries ( )

  Dank voor de info. Ik wacht het nog even af en neem asperine.

  mei 03, 2019
 • afbeelding van Elisabeth Maturbongs
  Elisabeth Maturbongs ( )

  Bedank voor jullie info.
  Ik wacht ook even af.

  jul 21, 2019
 • afbeelding van dinekevanzijp
  dinekevanzijp ( )

  ik hyeb pijn in mijn linkerarm op een punt en verder geen andere klachten wat te doen

  groetjes dineke

  aug 15, 2019
 • afbeelding van Vida
  Vida ( )

  Ik weet niet wat ik moet doen.
  Ik onder vindt wel al heel lang stress.

  okt 20, 2019
 • afbeelding van carolien v. B
  carolien v. B ( )

  ik heb regelmatig ineens pijn in mijn L.hand,arm en L.schouder ,slik 2 soorten bloed verd. omdat ik te hoge bloeddruk heb (1x hartinfarct gehad) ik ben 79 j.

  okt 29, 2019
 • afbeelding van Daniël H
  Daniël H ( )

  Af en toe helse steken achter in de schouder 2 asprines genomen in de hoop het wegtrekt. Bloed onderzoek gehad uitslag volgt. man 26j

  okt 30, 2019
 • afbeelding van Antonina
  Antonina ( )

  Ik heb al pijn in mijn arm, tussen mijn schouderbladen en maag/borst, sinds maandag. Dinsdag naar de dokter geweest en ze zei me dat ik een maagontsteking heb. Maar de pijn blijft... ik maak me ergens wel ongerust. Wanneer zou ik terug naar de dokter gaan?

  nov 08, 2019
 • afbeelding van Alisa
  Alisa ( )

  Hallo
  Is het normaal als je kramp in je linkerarm hebt het voelt heel raar aan

  nov 16, 2019
 • afbeelding van Agnes vingerling
  Agnes vingerling ( )

  Ik heb erg last van mijn linkerarm,daarbij onzettend pijn van mijn kruin wat doorloopt tot achter mijn oren,en ben al een paar dagen heel erg moe

  nov 17, 2019
 • afbeelding van Gerrit5321
  Gerrit5321 ( )

  Ik ben 48 en slik al jaren bloedrukverlagers en chlorestorol verlagers. Mijn moeder is ooit op jonge leeftijd overleden door een beroerte. Nu jeb ik ruim 20 jaar geleden een autoongeluk gehad en nu de laatste 1,5 jaar ontzetten veel pijnklachten in mijn linkerarm gekregen en ook onderzoek naar gedaan, maar het feit dat ik al jaren veel zweet en ook pijn op mijn borst soms heb, loop ik toch met een raar gevoel rond. Ook als ik mijn huisarts hierover vertelt wordt dat weggewuifd, zodat ik mij heel onzeker voelt. Heb zelf ook ruim 10 jaar geleden een lichte beroerte gehad, dus weet geen raad meer.

  jan 19, 2020
 • afbeelding van Raymon1980
  Raymon1980 ( )

  Gerrit ik ben 40 en heb 17 jaar geleden een auto ongeluk gehad. Ik heb de laatste jaren last van overmatig zweten en hoge lichaamstemperatuur. Sinds 1,5 jaar pijn in mijn borst en sinds 6 maanden last van mijn linkerarm.
  Nu heb werk ik veel met hoge werkdruk, slaap weinig en slecht. Kom niet toe aan sporten en gezond eten is er ook niet meer echt bij. Huisarts benoemd het als eerste symptonen van stress of burn-out, verder is er geen onderzoek gedaan. Het zweten is iets waar ze niks tegen kunnen doen is mij verteld.

  feb 04, 2020
 • afbeelding van Victor klaassen
  Victor klaassen ( )

  Ik heb al maanden last van korte kleine pijntjes in mijn linkerarm en af en toe pijn op mijn borst, mijn nek en middenrif. Dokter zegt dat mijn hartslag prima is. Moet ik wellicht nog een keer gaan? Werk in de keuken wat soms nogal wat stress veroorzaakt en ik rook. Ik ben 21 jaar oud
  Groetjes,
  Victor

  jun 17, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.