default-header
HomeNieuwsWat betekent de nieuwe donorwet voor nabestaanden?

Wat betekent de nieuwe donorwet voor nabestaanden?

woensdag 7 februari 2018, door Hartpatiënten Nederland

Timna Rauch’s moeder stond ingeschreven als donor. Dat wist Rauch niet, totdat haar moeder overleed aan een hersenbloeding.

Timna Rauch's moeder stond ingeschreven als donor. Dat wist Rauch niet, totdat haar moeder overleed aan een hersenbloeding. De 30-jarige Rauch werd daardoor direct geconfronteerd met wat er komt kijken bij het regelen van de transplantatie.

Eerst werd alles met de transplantatiecoördinator besproken. Daarna werd getest welke organen geschikt zijn, wat ook aan de nabestaanden werd voorgelegd. Niet alle organen zijn afgestaan. "Mijn zus had nog het meeste moeite met het hart, daarom is dat uiteindelijk niet gedoneerd."

Ook de voor- en nadelen werden besproken. "Zoals dat je niet bij het uitblazen van de laatste adem aanwezig kan zijn, omdat de donor dan al op de operatietafel moet liggen." Een half jaar later is er nog een nagesprek. "Dan hoor je of alle operaties geslaagd zijn, en of er organen afgestoten zijn. Je krijgt ook beperkte informatie over de ontvangers: leeftijd, geslacht, ziekte en plek op de wachtlijst."

Lees verder op: www.nos.nl

 

 


Geef een reactie