default-header
HomeNieuwsWachttijden CBR langer als ooit tevoren

Wachttijden CBR langer als ooit tevoren

Geen onderdeel van een categorie

zondag 5 januari 2020, door Hartpatiënten Nederland

En het gaat nog wel even duren! Pas in 2021 wordt verbetering verwacht. Dat kennen we….. We hebben het over het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). Minister Cora van Nieuwenhuizen laat weten dat de situatie bij het CBR is verslechterd en dat de wachttijden langer dan ooit zijn. Volgens de minister komt dat omdat mensen hun aanvraag te vroeg zouden indienen. O, dus wij zijn het zelf schuld…. Volgens de minister. Wat een kromme redenering. Zo kennen we er nog wel een paar…. De minister verwacht overigens pas in 2021 een verbetering, liet ze de tweede kamer weten.

Nog voor het kerstreces komt er een kamerdebat over het debacle bij het CBR. Voordien antwoordt de minister schriftelijk over de stelselherziening rond rijvaardigheid en medische indicaties.

Zorgfraude bij keuringsartsen

De Nederlandse Vereniging voor Autisme NVA is intussen boos op de minister, die het deed voorkomen alsof ze overleg had gevoerd met alle betrokken instanties. Niet met de NVA dus. Of met het NAR en andere wetenschappers met kennis over autisme. De NVA wees namelijk op zorgfraude bij keuringsartsen van het CBR. De minister zegt daarvan niet op de hoogte te zijn. En dat terwijl er 50.000 gedupeerden zijn die de afgelopen tien jaar ten onrechte een rijbewijskeuring moesten ondergaan, aldus de NVA. De NVA gaat namens hen een claim indienen.

Meldpunt

Als u als hartpatiënt onevenredig veel problemen ondervindt bij het CBR of als u ervaringen of vermoedens heeft van fraude bij keuringsartsen, meldt het dan bij ons meldpunt! Dat kan door een mailtje te sturen naar meldpunt@hartpatienten.nl

Voor meer artikelen klik hier