default-header
HomeNieuwsWachttijden

Wachttijden

Wachttijden

donderdag 17 september 2020, door Hartpatiënten Nederland

Ons maandelijks onderzoek naar de wachttijden voor openhartoperaties en dotterbehandelingen in de Nederlandse hartchirurgische centra stemt ons positief.

De daling van de wachttijden na de stagnatie door de coronacrisis, zet zich door. De ziekenhuizen hebben daadwerkelijk alles in het werk gesteld om alle opgelopen achterstanden weg te werken. Daardoor zijn de wachttijden, op een enkele uitzondering na, over het algemeen zeer aanvaardbaar.

Voor dotterbehandelingen (PTCA) is de gemiddelde wachttijd twee tot drie weken. Met uitzondering van het Amsterdamse AMC met vier tot zes weken, en het Leidse L.U.M.C. met maar liefst 8 weken als koploper.

De wachttijden die wij op dit moment registreren voor de openhartoperaties variëren van twee tot maar liefst twintig weken! De kortste wachttijd meten wij in Zwolle (Isala), Enschede (MS Twente), Amsterdam (O.L.V.G.) en Groningen (U.M.C.G.): twee tot drie weken. In Leiden (L.U.M.C.) en Utrecht (U.M.C.U.) bedraagt de wachttijd momenteel acht tot tien weken. De langste wachttijd meten we in Maastricht (M.U.M.C.): maar liefst 20 weken! Hier worden de gevolgen van corona nu pas zichtbaar. We vertrouwen erop dat ook Maastricht deze achterstand snel zal wegwerken.

Indicatie september 2020

Voor meer artikelen klik hier.