default-header
HomeNieuwsVlees op de barbecue

Vlees op de barbecue

dinsdag 4 mei 2010, door Hartpatiënten Nederland

Barbecueën is een magere bereidingswijze. Vlees, vis en groenten worden immers gegrild en aardappels gepoft. Helaas zijn vooral de vette vleessoorten zoals worst, hamburgers en speklappen favoriet.

Barbecueën is een magere bereidingswijze. Vlees, vis en groenten worden immers gegrild en aardappels gepoft. Helaas zijn vooral de vette vleessoorten zoals worst, hamburgers en speklappen favoriet.

Het is waar dat het vet deels uit het vlees druipt, maar dan nog tikt de hoeveelheid (verzadigd) vet aan. Barbecueën wordt een stuk gezonder als u kiest voor mager vlees. Entrecote, een kipfiletje, een spies van biefstuk, varkenshaas, kip- of kalkoenfilet bijvoorbeeld. Met een marinade geeft u het vlees extra smaak en blijft het vlees malser.

Laatst aangepast op 4 mei 2010  13.41 uur

Geschreven door onze redactie.

Geef een reactie