vis, peper, citroenschil, dille, pesto, tapenade, kook

Vis bereiden

Natuurlijk kunt u vis bakken, hapklaar kopen bij de viskraam of kiezen voor vis in blik. Maar net zo gemakkelijk bereidt u vis in de oven of pocheert u een stukje:
In de oven
Leg de moten of filets in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met geraspte citroenschil, peper of dille of bestrijk ze met tapenade of pesto en bak ze in 12-15 minuten op 200°C gaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de vis.
Pocheren
Breng bouillon of wijn tegen de kook aan. Kies voor stevige vis die niet gemakkelijk uit elkaar valt zoals baars, zeewolf en zalm. Leg de vis met een schuimspaan in de hete vloeistof en hou het vocht tegen de kook aan (pocheren). Reken per 2 cm dikte 6-8 minuten pocheertijd.
 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.