default-header
HomeNieuwsVijf (oud-)cardiologen Isala Zwolle verdacht van corruptie

Vijf (oud-)cardiologen Isala Zwolle verdacht van corruptie

Belangenbehartiging

vrijdag 1 juli 2022, door Hartpatiënten Nederland

ZWOLLE – Justitie verdenkt vijf (oud-)cardiologen van ziekenhuis Isala in Zwolle van corruptie. Dat meldt de Volkskrant. In ruil voor steekpenningen zouden ze fabrikanten hebben voorgetrokken.

De vijf zouden aandelen hebben gehad bij het bedrijf Diagram, dat wereldwijd hart- en bloedvatenonderzoek doet, aldus de Volkskrant. Ze zouden miljoenen euro’s hebben ontvangen van een leverancier van medische hulpmiddelen. In ruil daarvoor werd dit merk voorgetrokken, schrijft de krant De Stentor.

De twee zijn geschorst, Isala heeft andere cardiologen aangetrokken om hen te vervangen. Isala verwacht weinig invloed op de wachttijden, laat een woordvoerster aan De Stentor weten.

Medio Juni deed de FIOD een inval bij de maatschap van de cardiologen. In dit verband zijn door de FIOD ook invallen gedaan in tien panden in Nederland, Duitsland en Curaçao.

Volgens de Stentor hebben meerdere hartspecialisten van Isala financieel belang in het bedrijf waar de FIOD invallen deed. Isala zelf liet een onderzoek doen naar het bedrijf door een accountantskantoor. Dat kwam volgens de krant tot de conclusie dat er sprake zou zijn van  ‘de schijn van zakelijke belangenverstrengeling’.

 

 


Geef een reactie


Reacties (2)