default-header
HomeNieuwsVerdrievoudiging bloedtesten zonder tussenkomst huisartsen

Verdrievoudiging bloedtesten zonder tussenkomst huisartsen

donderdag 28 januari 2010, door Hartpatiënten Nederland

Aantal gezondheidschecks rechtstreeks bij medische centra in een jaar verdriedubbeld
In 2009 is het aantal bloedtesten via de website www.testjegezondheid.nl meer dan verdrievoudigd in vergelijking met het jaar er voor. Via deze website kunnen mensen zonder tussenkomst van de huisarts een betrouwbaar bloedonderzoek laten uitvoeren in één van de ruim 100 gecertificeerde locaties. Deze toename is toe te schrijven aan het feit dat een deel van de medische wereld het nog steeds niet nodig vindt om preventief te testen zonder medische klachten waardoor mensen naar andere wegen gaan zoeken.

Blijvende groei
Het initiatief is opgericht in 2006 en maakt al jaren een sterke groei door. Testjegezondheid.nl neemt alle medische voorzorgsmaatregelen in acht. Er wordt geprikt in professionele centra, veelal ziekenhuizen, door ervaren deskundigen met een medische opleiding die werken volgens de meest strenge medische richtlijnen. Het enige verschil is dat men zelf de testen kan aanvragen zonder doorverwijzing van de huisarts. Met honderd gecertificeerde (medische) locaties heeft de organisatie een goede landelijke dekking waaronder de meest recente locaties in Almere en Lelystad.

Nieuwe bloedonderzoeken
Via testjegezondheid.nl kan men testen op cholesterol, allergieën, Hepatitis C, nier- en leverfunctie en HIV en vanaf 2010 bestaat er ook de mogelijkheid om te testen op Vitamine B12 en foliumzuur. Tevens bestaat er de mogelijkheid om voor € 79,00 een complete test te laten uitvoeren waarna een overzicht online zichtbaar wordt.

Privacy en veiligheid
De testresultaten worden via een beveiligde verbinding van Zorgmail naar de beveiligde omgeving van de website gestuurd en zijn alleen zichtbaar voor de aanvrager. Via een persoonlijke code kan de klant inloggen op zijn uitslagen site. Bovendien geeft Check-U nooit de gegevens zonder toestemming aan derden.


Geef een reactie