default-header
HomeNieuwsVader omgekomen voetballer overlijdt van verdriet door hartaanval

Vader omgekomen voetballer overlijdt van verdriet door hartaanval

Geen onderdeel van een categorie

maandag 29 april 2019, door Hartpatiënten Nederland

Vader Horacio van de op 21 januari om het leven gekomen voetballer Emiliano Sala is aan een hartaanval bezweken. Dat heeft de familie van de 58-jarige man bekend gemaakt, meldden verschillende media waaronder het Eindhovens Dagblad. Burgemeester Julio Muller van Progreso in Argentinië vertelde de pers dat de vader nooit over zijn verdriet is heen gekomen. Dat verdriet is hem fataal geworden, aldus de burgemeester. Sala groeide op in het dorpje. Zijn familie woont er nog steeds. De voetballer was 28 toen hij door een noodlottig ongeval om het leven kwam.
Niet alleen het overlijden van de populaire voetballer schokt de familie. Nu blijkt ook dat foto’s van vermoedelijk het lichaam van de overleden Sala op internet verspreid worden.  De politie onderzoekt wie daarvoor verantwoordelijk is. Vermoed wordt dat iemand het lichaam heeft gefotografeerd toen Sala opgebaard lag in een mortuarium in Bournemouth, Verenigd Koninkrijk. De politie noemt het walgelijk dat mensen zover gaan foto’s van de overleden voetballer te verspreiden.
Sala zat op 21 januari in een vliegtuigje dat onderweg van Frankrijk naar Engeland door nog onbekende oorzaak in zee stortte. Sala bezweek aan de verwondingen die hij bij de crash opliep. Hij raakte gewond aan hoofd en romp toen het toestel de zee raakte. Vlak voor de crash had Sala nog een laatste audiobericht naar zijn vrienden gestuurd: ,,Het vliegtuig lijkt uit elkaar te vallen, papa ik ben bang’’, aldus een bericht in het AD twee dagen na de crash. Het vliegtuigje was op dat moment nog niet gevonden.
Sala was vlak voor het fatale ongeval voor twintig miljoen euro verkocht. Hij maakte daarmee een transfer van zijn eerdere ploeg FC Nantes in Frankrijk naar het Engelse Cardiff City. Op weg naar Engeland gebeurde het ongeluk. Het vliegtuig met daarin het stoffelijk overschot van de voetballer werd pas in februari op de bodem van de zee terug gevonden. De piloot is nog steeds vermist. Hij bleek overigens niet over de juiste papieren te beschikken om een commerciële vlucht uit te voeren.
Het onderzoek naar de crash kan nog twaalf maanden duren.

 

Voor meer artikelen klik hier