default-header
HomeNieuwsVader fietst 2.250 kilometer om hart van overleden dochter te horen kloppen

Vader fietst 2.250 kilometer om hart van overleden dochter te horen kloppen

zondag 25 juni 2017, door Hartpatiënten Nederland

Vader Bill Conner (57) heeft 2.250 kilometer afgelegd om het hart van zijn dochter Abbey nog één keer te horen kloppen.

Vader Bill Conner (57) heeft 2.250 kilometer afgelegd om het hart van zijn dochter Abbey nog één keer te horen kloppen. Het 20-jarige meisje overleed vijf maanden geleden. De Amerikaanse was orgaandonor en de 21-jarige Loumonth Jack kreeg haar hart.

Het noodlot sloeg nog geen half jaar geleden toe bij de familie Conner. Abbey had bij een mysterieus zwembadongeval op vakantie in het Mexicaanse Cancún onherstelbare hersenschade opgelopen. Haar broer, die naast haar op het water dreef, weet enkel nog dat ze een drankje bestelden aan het zwembad en dat hij wakker werd in het ziekenhuis. Zus Abbey ontwaakte nooit meer en stierf op 12 januari.

Al op haar zestiende was Abbey overtuigd orgaandonor geworden. Na haar veel te vroege overlijden vervulde ze de wens van vier patiënten die organen nodig hadden. Onder hen ook de 21-jarige Loumonth Jack Jr. uit Lafayette in de staat Louisiana. Hij kreeg na een hartaanval door een virale infectie te horen dat hij nog maar een tiental dagen te leven had. Het hart van Abbey ging daags na haar dood naar hem. 

Lees verder op limburger.nl 


Geef een reactie