Trots: 50 jaar Hartpatiënten Nederland!

In 2020 vieren we ons 50-jarig jubileum. Met uw steun blijven we opkomen voor patiënten belangen; onafhankelijk en objectief. En dat is hard nodig! Er zijn in Nederland 1,4 miljoen hart- en vaatpatiënten en het aantal stijgt. Een hartaandoening heeft een enorme impact en kan het leven flink op zijn kop zetten. Veel mensen verliezen het vertrouwen in hun lichaam of maken zich zorgen over de toekomst. Dan is het fijn als je ergens terecht kunt voor hulp en advies.
 
Hartpatiënten Nederland staat mensen bij met raad en daad en dit doen we al sinds 1970. In die tijd waren er in Nederland enorme wachtlijsten voor een hartoperatie. Mensen stierven onnodig en dit vonden wij onaanvaardbaar. Met onze Luchtbruggen vlogen we patiënten naar Londen en Houston voor een hartoperatie. Hierdoor zijn veel levens gered. 
 
In aanloop naar het jubileumjaar won Hartpatiënten Nederland afgelopen augustus de NRC Charity Award 2019 ‘runner-up’ prijs. Deze mooie prijs bestond uit een paginagrote advertentie in zowel NRC Handelsblad als NRC Next. Gisteren werd dit gepubliceerd. Dit maakt het mogelijk om aan nóg meer mensen te vertellen dat we als geen ander begrijpen wat hartpatiënten doormaken, hoe we ze helpen met betrouwbare informatie en bijstaan met concrete raad en daad. Kortom, we zijn er 100 procent voor de patiënt. 
 
In de meest recente uitgave van HartbrugMagazine deed Che Chow Li, trouwe donateur van Hartpatiënten Nederland, een dringende oproep: ‘Onafhankelijke positie van Hartpatiënten Nederland mag niet verloren gaan!’ Hij schrijft onder andere:
 
‘In 2020 bestaat Hartpatiënten Nederland 50 jaar. In 1970 werd de Nederlandse Hartpatiënten Vereniging door vrijwilligers opgericht. Het doel was, en is nog steeds, het belang van alle hartpatiënten in Nederland behartigen. De doelstelling is onveranderd: het beHARTigen van uw levenspomp, het hart.
 
Zoals u weet neemt Hartpatiënten Nederland absoluut geen geld aan van fabrikanten, artsen, ziekenhuizen of andere aan gezondheid gelieerde bedrijven/personen. Hartpatiënten Nederland moet het financieel puur en alleen hebben van donaties van hartpatiënten en hun familie, bekenden, vrienden en andere begunstigers. De vereniging heeft destijds gezorgd voor een hartluchtbrug, toen hartoperaties in Nederland niet mogelijk waren, maar wel in Londen, de Verenigde Staten en Zwitserland. Ook stond de vereniging hartpatiënten bij, toen er enkele ziekenhuizen failliet gingen. Regelmatig kunt u lezen dat er onderzoeken plaatsvinden naar medicijnen, gesprekken worden gevoerd met medici en verweer wordt gevoerd tegen allerlei zaken die niet door de beugel kunnen. Allemaal uitsluitend en alleen maar in het belang van ons, de HARTPATIËNT.
 
Geef ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Hartpatiënten Nederland alstublieft wat extra’s. We kunnen en mogen het niet zo ver laten komen dat alle inzet van de afgelopen 50 jaar en de onafhankelijke positie die Hartpatiënten Nederland inneemt verloren gaan door verdere daling van de donaties! Ook in de toekomst is de vereniging hard nodig om ons, maar ook uw kinderen en kleinkinderen, bij te staan. Ik reken op uw vrijgevigheid.’
 
Doneer nu en ontvang het jubileumcadeau: een verrassingshart van edelsteen
Uw donatie zorgt dat we hartpatiënten met raad en daad kunnen bijstaan. Al vanaf 25 euro ontvangt u tweemaandelijks het HartbrugMagazine met daarin het uitneembaar katern van HartbrugReizen. Omdat we uw steun enorm waarderen krijgt u dit jubileumjaar bovendien:
  • Uw jubileumcadeau: een verrassingshart van edelsteen aan een zijden bandje.*
  • De extra Hartbrug Jubileum Special.

Bij een donatie vanaf 25 euro ontvangt u onze magazines, de jubileumspecial én het jubileumcadeau.

* Zolang de voorraad strekt. De verrassingshartjes komen in verschillende soorten en kleuren edelsteen. Welke u ontvangt is een verrassing. Kijk in HartbrugMagazine voor meer informatie of voor het bijbestellen van extra hartjes. U ontvangt uw hartje in april 2020.

Doneren voor 2020? Klik hier!

 

 
 
 
 
 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.