default-header
HomeNieuwsTijdelijke QR-code voor mensen die zich niet kunnen laten inenten

Tijdelijke QR-code voor mensen die zich niet kunnen laten inenten

AandoeningBelangenbehartigingBijwerkingen

woensdag 17 november 2021, door Hartpatiënten Nederland

DEN HAAG – Groot nieuws! Iedereen die zich om medische redenen niet mag laten vaccineren tegen corona kan een tijdelijk verstrekte QR-code krijgen. Dat heeft demissionair zorgminister Hugo de Jonge dinsdagavond 16 november tijdens een debat aan de Tweede Kamer laten weten.

Daarmee komt de minister tegemoet aan een dringende oproep van onze stichting, Hartpatiënten Nederland. We stuurden onlangs een brandbrief met dit verzoek naar de Jonge en de Tweede Kamer.

Wie daarvoor in aanmerking komt, kan daarvoor een aanvraag indienen. Die wordt bekeken door een arts of eventueel andere deskundigen. Niet door de eigen huisarts, overigens, zo liet De Jonge weten.

Volgens de minister gaat het om enkele duizenden mensen. Buiten hun schuld worden ze nu buitengesloten uit het publieke leven, omdat ze geen QR-code hebben. De Jonge verwacht dat het nog enkele weken gaat duren voor tijdelijk verstrekte QR-code voor deze mensen kunnen worden verstrekt.

De minister benadrukt dat het niet om mensen gaat die zich niet wíllen laten vaccineren of denken dat het vaccin niet goed voor hen is. Eerder brachten deskundigen al naar voren dat mensen met kwalen soms ten onrechte denken dat het vaccin voor hen niet goed is, terwijl dat juist het omgekeerde is.


Geef een reactie


Reacties (7)

 • Karel Mooiman 18 november 2021

  Mensen die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren zijn veiliger in een omgeving waar iedereen zich moet laten testen. Alleen samen krijgen we corona eronder. 25 oktober verklaart Hugo dit is een pandemie van de ongevaccineerden. Dit is in strijd met art 137c van het wetboek van strafrecht

 • Henk Eling 26 november 2021

  Ik ben 73 jaar en heb al meer dan 30 jaar reuma daarbij heb ik last van longvocht, mijn hart werkt maar voor 30%.
  Kort geleden ben ik door de specialist behandeld tegen de reuma om het longvocht onder controle te krijgen.
  Deze behandeling zou alleen kunnen als ik niet gevaccineerd zou zijn en dit in de toekomst ook niet zou laten doen hier is uitdrukkelijk naar gevraagd omdat dan de behandeling niet vaker gedaan zou kunnen worden.
  Ik kan dus nergens een QR code laten zien en ben dus verstoken van allerlei activiteiten.
  De mogelijkheid om je elke keer te laten testen is geen optie omdat ik dan 4x per week getest zou moeten worden waarbij ik voor het vervoer afhankelijk ben van anderen.
  Hoe kom ik aan een vrijstelling voor de QR code

 • Fred Barendsma 26 november 2021

  Volgens mij zijn dat wel iets meer dan enkele duizenden.
  Op welke manier wordt deze QR-code dan verstrekt?

 • Jacob 26 november 2021

  Biedt een qr-code bescherming tegen corona?
  Mensen die geen vaccinatie kunnen krijgen moeten juist
  plaatsen vermijden waar men qr-code nodig is ze brengen
  zich zelf alleen maar in gevaar.

 • Martin 26 november 2021

  Tijd om te ontwaken,
  De zogenaamde ernst van de corona wordt enkel onderschreven door hen die direct of indirect financieel afhankelijk zijn en of baat hebben bij: big farma, WHO, WEF, VN, WERELDBANK,EU en overige Cabal groeperingen. Let wel ik ben niet tegen vaccinatie, maar wel tegen medische experimenten op mensen. Zonder informatie vooraf, en recht op schade- en deelname vergoeding.
  Het is tijd om te stoppen met deze genocidale praktijken. Mensen sterven nu eenmaal, ook aan influenza!

 • Betty Jansen 26 november 2021

  Mijns inziens moet er wel heel goed getoetst worden of iemand het vaccin persé niet mag om medische redenen want ik voorzie dat weigeraars hier misbruik van gaan maken.

 • Lia Metz Medivera 27 november 2021

  Beste Henk Eling, zou u er niet beter aan doen i.v.m. uw slechte gezondheid en de recente specialistische behandeling, om thuis te blijven in plaats van 4 x per week een onnodig hoog risico te lopen op welke infectie dan ook? En die op anderen over te dragen ? Uw vraag om een ontheffing zou ik in elk geval afwijzen. Sorry. mvg.