plaspillen, hartpatiënten, bumetanide, televisieprogramma EenVandaag, farmaceutische industrie

Tekort aan plaspillen voor hartpatiënten

Tot oktober dit jaar moeten hartpatiënten rekening houden met een tekort aan de plaspil bumetanide. Dat maakt apothekersorganisatie KNMP donderdag bekend tijdens een uitzending van het televisieprogramma EenVandaag.

Het punt is dat de farmaceutische industrie medicijnen levert aan de hoogste bieder. In Nederland zijn plaspillen relatief goedkoop – en dus slaan de farmabedrijven Nederland maar even over. In wat voor wereld leven we eigenlijk! Een schande is het.

Lees hier het hele verhaal. 

Reacties (1)

  • afbeelding van Hans B
    Hans B ( )

    ik vind het een schande dat wij geen plastabletten meer kunne krijgen ik betaal vrij veel voor mijn verzekering en toch spelen de overheid en fabrikanten met ons leven. het niet kunnen of willen laat ik in het midden, maar dat mensen met hartfalen zonder enige vorm medeleven of medecenten aan hun lot over laten, daar stel ik wel enkele vraagtekens. deze mensen zouden strafrechtelijk vervolgd moeten kunnen worden. Ik mag het niet hopen maar wat doen zij als hun kind of ouders om deze pillen verlegen zitten. stop met deze onzin en zorg dat je de mensen die dit zo hard nodig hebben de nodige medicatie gaat verstrekken.

    aug 06, 2019

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.