obesitas,

Te dikke mensen vaker naar specialist

Mensen die te dik zijn, gaan vaker naar een specialist om zich hier voor obesitas te laten behandelen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS naar aanleiding van onderzoek over 2017.
 
Het gaat vooral om mensen tussen de 45 en 65 jaar, en om mensen met een laag inkomen, die worden behandeld wegens soms extreme zwaarlijvigheid. Mensen met een hoger inkomen zien de specialist minder vaak. 
 
Ruim twintig op tienduizend Nederlanders kwamen in 2017 onder het mes bij een chirurg voor behandeling wegens morbide obesitas. Dat is de ergste vorm van zwaarlijvigheid. Zeventien op tienduizend Nederlanders was bij een internist in behandeling. Sommigen zelfs bij zowel de chirurg als de internist.
 
Morbide obesitas komt in ons land meer voor bij laag- dan bij hoger geschoolden. Eén op twintig 20-plussers in ons land heeft morbide obesitas. Sowieso heeft veertien procent van de Nederlanders enige vorm van obesitas: dat is maar liefst 2,5 keer zoveel als begin jaren ’80 van de vorige eeuw!

Reacties (1)

  • afbeelding van Sjaak Wilfriedus
    Sjaak Wilfriedus ( )

    Het lijkt me logisch dat dikkere mensen vaker naar een specialist gaan. Zo zouden dikkere mensen naar mijn mening ook meer moeten betalen voor hun zorgverzekering en uitvaartverzekering. Al las ik op https://uitvaartverzekeringwijzer.net/uitvaartverzekering/ dat mensen met overgewicht niet geweigerd kunnen worden voor hun uitvaartverzekering. Ik blijf dit vreemd vinden, want ik vind dat dikkere mensen over het algemeen beter voor zichzelf moeten zorgen. En eigenlijk moet het probleem van overgewicht al vanaf de basisschool bij kinderen duidelijk gemaakt worden. Dan pak je het probleem aan bij het begin.

    jul 29, 2019

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.