sigarettenverkoop,

Supermarkten verkopen meer sigaretten ondanks afname rokers

In de supermarkten werden vorig jaar meer sigaretten verkocht dan de jaren daarvoor. Zo steeg de verkoop van het grootste sigarettenmerk, Marlboro, met vijf procent. En dat terwijl het aantal rokers juist daalt, blijkt uit een onderzoek van IRI en Foodmagazine.
 
De omzet van de honderd grootste sigarettenmerken in de supermarkten steeg vorig jaar gemiddeld met 2,9 procent. De omzetstijging kan volgens de onderzoekers deels worden verklaard door de hogere accijnzen. En dat de supermarkten meer sigaretten verkopen is ook niet echt gek: steeds meer tabakswinkeltjes sluiten hun deuren, zodat de verstokte rokers uitwijken naar de supermarkt. 
 
Het aantal rokers loopt gestaag terug. In 2015 staken nog 26,3 procent van de mensen een sigaret aan. In 2016 daalde dat percentage naar 24,1 procent. In 2017 rookte nog 23,1 procent, en vorig jaar was dat aantal gezakt naar 22,4 procent. 
 
Houwe zo, tot er niemand meer rookt! Want roken is verslavend, waardoor je er bijna niet van af kunt. Dat je er kanker van krijgt evenals hart- en vaatziekten hoeven we je niet te zeggen. Allemaal redenen om ermee te stoppen. De meeste rokers willen ook stoppen. Het lukt ze alleen niet. Sigaretten zijn immers verslavend. De ontwenningsverschijnselen zijn niet gering en moeilijk vol te houden. Hulp nodig? Vraag het aan je huisarts!

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.