default-header
HomeNieuws‘Superbacterie’ mogelijk wereldwijd probleem

‘Superbacterie’ mogelijk wereldwijd probleem

donderdag 12 augustus 2010, door Hartpatiënten Nederland

BAARN – Een nieuwe resistente bacterie kan mogelijk wereldwijd problemen opleveren. De darmbacterie is vermoedelijk afkomstig uit India en Pakistan en is ongevoelig voor behandeling met zelfs de sterkste antibiotica.

In Groot-Brittanië zijn tot nu toe ongeveer vijftig mensen besmet geraakt met de nieuwe bacterie NDM-1. Vermoedelijk hebben zij in India en Pakistan plastische chirurgie ondergaan en hebben ze de bacterie mee naar huis genomen. Ook in Nederland, de Verenigde Staten, Canada en Australië zou de bacterie al zijn voorgekomen.

In Nederland zijn er nog maar weinig gevallen bekend. Directeur Roel Coutinho van het Centrum infectieziektebestrijding liet Elsevier en NOS weten dat er in Nederland nog maar één patiënt bekend is die een besmetting had met deze bacterie.

Quarantaine

Toch vrezen experts dat de bacterie een wereldwijd probleem wordt, omdat er geen behandeling beschikbaar is. En de besmetting kan ook van patiënt op patiënt plaatsvinden. patiënten zouden dan ook direct moeten worden opgespoord in ziekenhuizen en in quarantaine worden geplaatst, zoals dat nu ook bij een besmetting met ziekenhuisbacterie MRSA wordt gedaan.

Bron: Gezondheidsnet


Geef een reactie