default-header
HomeNieuwsStop salmonella

Stop salmonella

woensdag 26 mei 2010, door Hartpatiënten Nederland

Salmonella is een bacterie die via besmet voedsel voor vervelende klachten kan zorgen. Gelukkig gaan de vervelende maag- en darmklachten na een paar dagen vanzelf weer over, maar voorkomen is natuurlijk beter.

Salmonella is een bacterie die via besmet voedsel voor vervelende klachten kan zorgen. Gelukkig gaan de vervelende maag- en darmklachten na een paar dagen vanzelf weer over, maar voorkomen is natuurlijk beter.

Maak daarom (gerechten met) pluimveevlees, varkensvlees en eieren altijd door en door gaar. Kook hele eieren bij voorkeur minstens 7 minuten en bewaar rauwe eieren in de koelkast. Voorkom verder kruisbesmetting. Dus leg geen gare producten op snijplanken waar rauw vlees op heeft gelegen en gebruik apart bestek voor rauwe en gare producten.

Stop salmonella
Salmonella is een bacterie die via besmet voedsel voor vervelende klachten kan zorgen. Gelukkig gaan de vervelende maag- en darmklachten na een paar dagen vanzelf weer over, maar voorkomen is natuurlijk beter. Maak daarom (gerechten met) pluimveevlees, varkensvlees en eieren altijd door en door gaar. Kook hele eieren bij voorkeur minstens 7 minuten en bewaar rauwe eieren in de koelkast. Voorkom verder kruisbesmetting. Dus leg geen gare producten op snijplanken waar rauw vlees op heeft gelegen en gebruik apart bestek voor rauwe en gare producten.

Laatst aangepast op 26 mei 2010  09.19 uur

Geschreven door onze redactie.

Geef een reactie