Stamppot mét smaak, maar zonder zout

Uitgebakken spekjes en een snufje zout geven uw stamppot extra smaak.

Toch is het goed uw zoutgebruik wat af te bouwen. Het kost wat tijd om daaraan te wennen, maar met andere smaakmakers lukt het u vast.

- Kies een groentesoort met veel smaak. Maak bijvoorbeeld eens een preistamppotje en roerbak de prei voordat u deze door de aardappelpuree schept
- Bak een gesnipperd uitje mee in de jus voor wat extra pit
- Maal verse peper door de aardappelpuree
- Voeg kruiden toe. Tijm is bijvoorbeeld lekker in een stamppot met gesmoorde rode uien en gemalen komijn kan door de zuurkool

Geschreven door onze redactie.

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.