
Spinaziesalade van Blauwe Bessen en Geitenkaas
Spinaziesalade van Blauwe Bessen en Geitenkaas
(voor 2 schaaltjes)
Bereiding
- Maak een dressing van 1/2 van de blauwe bessen, mosterd, zuur, zout en zoet
- Pureer fijn en meng met 50 ml olijfolie
- Snijd de geitenkaas in plakjes
- Voeg de spinazie, serrano, geitenkaas, bessen, frambozen en pecannoten toe aan een saladekom
- Overgiet ruim met dressing
- Voeg peper & zout toe naar smaak
Ingrediënten
- 50-70 gram spinazie
- 75 gram blauwe bessen
- Handje frambozen
- 5-6 plakken serranoham
- (optioneel)
- 100 gram geitenkaas
- 30 gram pecannoten
- 50 ml olijfolie
- 1 el mosterd
- 1 el azijn (of een ander zuur)
- 1 tl zout (bijvoorbeeld losalt, zeer geschikt voor hartpatiënten!)
- 1 tl zoet (naar wens of smaak)
- peper & zout

Geef een reactie