default-header
HomeNieuwsSchoolfruitproject in zwaar weer

Schoolfruitproject in zwaar weer

vrijdag 11 december 2009, door Hartpatiënten Nederland


Kinderen vinden
gezonde voeding niet altijd even lekker. Door ze te laten wennen aan groente en fruit is de kans groter dat ze het later meer gaan eten. Maar dan moeten ze het wel aangeboden krijgen als ze nog jong zijn.

Kinderen vinden gezonde voeding niet altijd even lekker. Door ze te laten wennen aan groente en fruit is de kans groter dat ze het later meer gaan eten. Maar dan moeten ze het wel aangeboden krijgen als ze nog jong zijn.

Het is daarom jammer dat de Europese schoolfruitcampagne dreigt uit te draaien op een fiasco door een gebrek aan belangstelling bij het bedrijfsleven. Daardoor dreigt een belangrijk Europees subsidiebedrag te blijven liggen.

De Europese Commissie heeft de Nederlandse aanvraag van 1,25 miljoen euro goedgekeurd, zodat er 2,5 miljoen euro beschikbaar komt in geval van voldoende projecten in het bedrijfsleven. De regeling gaat namelijk uit van een even grote bijdrage van het bedrijfsleven. Tot dusver is echter nog maar een bedrag van drie ton beschikbaar gesteld door het Productschap Tuinbouw (PT) voor projecten van het Groentenfruitbureau.

Lees verder op Blog.nl


Geef een reactie