default-header
HomeNieuwsSandwich van volkorenbrood met rode paprika en gestoomde makreel

Sandwich van volkorenbrood met rode paprika en gestoomde makreel

Recepten

vrijdag 12 april 2019, door Hartpatiënten Nederland

Sandwich van volkorenbrood met rode paprika en gestoomde makreel

Lunchgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Voedingswaarde per persoon:

2360 kJ (565 kcal)

26 g eiwit

36 g vet (7 g verzadigd vet)

33 g koolhydraten (6 g suikers)

Boodschappenlijstje:

4 sneetjes volkorenbrood

1 eetlepel verse dille

2 eetlepel mayonaise

2 geroosterde paprika’s (uit pot)

Handje rucola

150 g gestoomde makreelfilet

Bereiding:

Rooster de sneetjes brood in een broodrooster goudbruin. Snij de dille fijn en meng met de mayonaise. Bestrijk 2 sneetjes brood aan 1 kant met de mayonaise en beleg met de rucola. Snij de paprika’s in repen en verdeel over de rucola. Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel de makreel in stukjes over de paprika’s. Dek af met een sneetje brood. Snij diagonaal door en steek in iedere sandwich een prikker.

Tip: gerookte makreelfilet bevat redelijk wat zout, het zoutgehalte in gestoomde makreelfilet ligt een stuk lager

Sandwiches

Klik hier voor meer heerlijke gezonde recepten!


Geef een reactie