default-header
HomeNieuwsSamen live koken met gezonde online kookles

Samen live koken met gezonde online kookles

Geen onderdeel van een categorie

donderdag 2 april 2020, door Hartpatiënten Nederland

Hartverwarmende initiatieven
Veel mensen zijn min of meer aan huis geluisterd en dat is ook hetgeen er van ons allemaal verwacht wordt. Ook wij van Hartpatiënten Nederland leven en werken volgens die aanbevelingen van de overheid. Daarom werken wij, voor zover mogelijk, van thuis uit.

Hartverwarmende initiatieven

Veel mensen zijn min of meer aan huis gekluisterd en dat is ook hetgeen er van ons allemaal verwacht wordt. Ook wij van Hartpatiënten Nederland leven en werken volgens die aanbevelingen van de overheid. Daarom werken wij, voor zover mogelijk, van thuis uit.

Lezers van ons twee maandelijks tijdschrift HartbrugMagazine kennen onze medewerkster Iris Heuer. Iris werkt als vrijwilliger voor ons. Ze is kok, allergie- en dieetspecialist, hospitality duizendpoot en conceptdenker. Haar liefde voor wat ze doet is ontstaan uit de behoefte om mensen te leren over koken en eten. En ook uit de groeiende behoefte van ‘mensen met speciale wensen’ om aanpassingen in dieet of leefstijl door te voeren. Iris heeft veel ervaring opgedaan met alternatieve manieren van koken zoals o.a. glutenvrij, vegan, paleo en low-carb.

Veel lezers zijn van mijn persoonlijke situatie op de hoogte en hetgeen ik heb weten te bereiken door aanpassing van mijn leefstijl. En daarin werd ik voor een groot gedeelte door Iris. Door alles wat ze schrijft, doet en kookt. Ze inspireerde zij zeer.

Omdat ik mij sinds de aanpassing van mijn leefstijl (aantal maanden gelden) tien jaar jonger ben gaan voelen, deel ik dat met onze lezers. Vandaar ook dit extra bericht. Ik kreeg gisteravond een superlieve mail van Iris die mij op het idee bracht om een fantastisch initiatief van Iris met jullie te delen. Ze doet dit geheel belangeloos. Als u meedoet, wordt u wijzer. Als u zich ervoor interesseert en de lessen gaat toepassen, wordt u blij en enthousiast. U gaat zich gezonder voelen. U krijgt meer grip op uw eigen gezondheid. De kans is groot dat u medicatie kunt verminderen waardoor u veel minder last heeft van bijwerkingen. U weet: geen werking zonder bijwerking. Kortom: neem de uitnodiging van Iris aan en verrijk uw kennis. Of u nu besluit uw leefstijl aan te passen of niet: te verliezen heeft u niets. Bovendien is het aan aangename tijdsbesteding in deze donkere corona tijd. Onderstaand het superidee van Iris.

Ik wens u veel kookplezier, Jan van Overveld

Het zijn bijzondere tijden, zeker als je in de horeca werkt. Ik heb zelf in 2-3 dagen tijd mijn agenda zien leeglopen en als klap op de vuurpijl sloten de restaurants waardoor ik helemaal geen opdrachten meer had. En dan zit je ineens naar een lege agenda te kijken als ZZP’er.
Toen ik me over de initiële financiële stress heb gezet, en duidelijk werd dat ik recht had op de speciale bijstandsregeling, heb ik ervoor gekozen om positief te blijven en te kijken wat ik, vanuit mijn passie en talent, kan bijdragen in deze periode. Gratis en voor niets, omdat ik jullie een beetje wil helpen gezond te blijven in deze uitdagende tijd.
SAMEN LIVE KOKEN MET GEZONDE ONLINE KOOKLES!
In de groep Healthy Cooking @ Home geef ik, in ieder geval zo lang corona nog heerst, ik geen opdrachten heb, en mensen thuis zitten, 2 keer per week gezonde kookles in 2 thema’s: koolhydraatarm (met vega opties) en vegetarisch (met koolhydraatarme opties). Uiteraard betaal je wel zelf je boodschappen.
Tip: u hoeft niet per se naar de supermarkt voor uw boodschappen. Tegenwoordig bieden veel supermarkten de mogelijkheid om online te bestellen. ​​
Morgen maken we een koolhydraatarme maaltijd, broccoli bloemkool puree met kip-spek burgers. En zondag koken we vegetarisch, een Thaise groenten curry. Wil je ook mee koken? Meld je aan voor de groep.
Hoe werkt het?
  • Ik kondig de dagen dat er gekookt wordt op maandag aan zodat je hierop kan voorbereiden. Dit zal i.v.m. mijn agenda en andere dingen per week wat verschillen.
  • In de ochtend stuur ik een boodschappenlijst door voor het gerecht wat we ’s avonds gaan maken. Het zijn eenvoudige en niet al te kostbare recepten.
  • Vanaf 17.30 stuur ik een aantal voorbereidende werkzaamheden door die je vast zelf kan doen, zoals het snijden van groenten etc.
  • Tussen 18.00 en 18.15 ga ik Live in deze groep en help ik je met het maken van het recept, via de chat kan je vragen stellen die ik zoveel mogelijk zal proberen te beantwoorden.
  • De live kookles zal ongeveer een half uur duren, afhankelijk van het recept, waarna je lekker aan tafel kan schuiven.
Hartelijke groet, Iris Heuer