default-header
HomeNieuwsRob van Someren roept ‘Somertijd Reanimatiedag’ in het leven

Rob van Someren roept ‘Somertijd Reanimatiedag’ in het leven

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 8 mei 2019, door Hartpatiënten Nederland

De Radio 10-middagshow ‘Somertijd’ organiseert in samenwerking met het Rode Kruis de allereerste editie van de ‘Somertijd Reanimatiedag’ op zaterdag 2 juni. Dat maakten dj Rob van Someren en Rode Kruis-ambassadeur Irene Moors zojuist bekend. Onder het motto ‘door een uur te geven, red je een leven’ worden die dag door héél Nederland speciale reanimatieworkshops gegeven.

 

Rob van Someren, dj Radio 10: ‘Het idee ontstond spontaan in de uitzending toen we ‘Staying Alive’ van de Bee Gees draaiden. Ik vertelde toen dat het nummer 100 bpm (beats per minute) heeft, waardoor het ritme perfect is om een hartmassage op uit te voeren. Ik heb privé, maar zeker ook tijdens mijn werk bij de Politie, het nodige over dit onderwerp meegemaakt. Met het organiseren van deze dag, wil ik vooral voorkomen dat je niet weet wat te doen wanneer je in zo’n situatie terecht komt. Stel je toch voor dat bijvoorbeeld je partner een hartstilstand krijgt? Dan telt écht iedere seconde. Samen met het Rode Kruis gaan we alles op alles zetten om iedereen de basis te leren. Ik zal enorm blij zijn met elk mensenleven dat we door deze dag kunnen reden, maar de naasten van het slachtoffer nog veel meer!’
Somertijd komt op zaterdag 2 juni tussen 12.00 uur en 15.00 uur live vanuit Panama in Amsterdam. Naast verschillende één uur durende workshops ontvangt Rob experts, treden artiesten op en zijn enkel nummers met 100 bpm te horen.
Somertijd is iedere maandag tot en met vrijdag van 16.00 uur tot 19.00 uur te horen op Radio 10. Tijdens de ‘Somertijd Reanimatiedag’ wordt het programma eenmalig tussen 12.00 uur en 15.00 uur uitgezonden.
Lees hier verder: www.rodekruis.nl

 

Voor meer artikelen klik hier