default-header
HomeNieuwsRed Isatou

Red Isatou

Geen onderdeel van een categorie

vrijdag 31 juli 2020, door Hartpatiënten Nederland

Vanuit Hartpatiënten Nederland dragen wij buitenlandse kinderen een warm hart toe vanuit ons speciale Fonds voor buitenlandse kinderen. Zo kregen wij een jaar of tien geleden het medisch dossier van Isatou in handen: een 16-jarig meisje uit Gambia. Isatou was ten dode opgeschreven.

Na een lange weg kwam ze via via met ons in contact en mede door ons prachtige fonds voor buitenlandse kinderen konden we haar helpen. Helaas niet in een naburig land, maar ze kwam naar Nederland. Het Groningse UMCG was bereid om mee te helpen en Isatou werd met succes geopereerd. Samen konden wij haar leven redden.
Nu verkeert Isatou helaas weer in een situatie waarin ze dringend hulp nodig heeft. Anders zal ze spoedig overlijden. Vanwege het feit dat haar leven destijds mede door ons werd gered, voelen wij ons nog steeds medeverantwoordelijk voor haar. Alle inspanningen en bijdragen die wij tien jaar geleden verrichtten, willen wij niet zomaar verloren laten gaan.
Daarom steunen wij het initiatief van Helma Roozenburg, om geld in te zamelen zodat Isatou weer opnieuw geholpen kan worden, van harte. Prof. Dr. T. (Tjark) Ebels van het Groningse UMCG is wederom bereid haar te opereren. Als we met zijn allen de schouders eronder zetten, kunnen we haar leven misschien nog redden. Ga naar supportanddonate.com en help mee om haar leven te redden. Elke bijdrage is welkom!