default-header
HomeNieuwsReanimatiecursus volgen in 2018? Dit vergoedt je zorgverzekering

Reanimatiecursus volgen in 2018? Dit vergoedt je zorgverzekering

maandag 11 december 2017, door Hartpatiënten Nederland

Wil je volgend jaar een reanimatiecursus volgen? Goed om te weten dat je zorgverzekering mogelijk (een deel van) de kosten vergoedt.

Wil je volgend jaar een reanimatiecursus volgen? Goed om te weten dat je zorgverzekering mogelijk (een deel van) de kosten vergoedt. Er zijn veel zorgverzekeraars die vanuit een aanvullende verzekering een bedrag vergoeden voor een reanimatiecursus. 

Vergoedingsoverzicht per zorgverzekeraar
Wat er precies vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar. Bekijk hier een overzicht van de vergoedingen voor een reanimatiecursus. Zo kun je in een oogopslag zien wat je verzekeraar in 2018 vergoedt. Bij de meeste verzekeraars ligt dit tussen de 100 en 200 euro per jaar. 
 
Informeer bij je zorgverzekeraar 
Niet alle zorgverzekeraars geven concreet aan dat ze een reanimatiecursus vergoeden. Ze vergoeden dan een bedrag voor gezondheidscursussen en preventieve cursussen in het algemeen. Een reanimatiecursus valt hier ook onder. Bekijk wel voor de zekerheid wat hierover in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat. Of neem contact op met je zorgverzekeraar om het na te vragen. 
 

 


Geef een reactie