default-header
HomeNieuwsPrognose electieve wachttijden december 2022

Prognose electieve wachttijden december 2022

Wachttijden

maandag 19 december 2022, door Hartpatiënten Nederland

Ons recente onderzoek naar de wachttijden voor openhartoperaties en dotterbehandelingen in de Nederlandse hartchirurgische centra laten lichte verschuivingen zien ten opzichte van de vorige periode.

Voor dotterbehandelingen (PTCA) zien we dat de wachttijd in enkele ziekenhuizen is toegenomen. Zo is de wachttijd in Breda (Amphia) en in Leiden (L.U.M.C.) opgelopen tot wel 10 weken! Daarentegen is de wachttijd in Amsterdam (A.M.C.) gelukkig afgenomen, echter bedraagt deze nog steeds rond de acht weken.

De wachttijden die wij registreren voor openhartoperaties zijn over het algemeen iets afgenomen. Er zijn echter enkele zorgelijke uitschieters met onaanvaardbaar lange wachtlijsten. In Breda (Amphia), Leiden (L.U.M.C.) en Rotterdam (Erasmus) registreren wij een wachttijd van maar liefst vier tot zes maanden. De kortste wachttijden worden in Eindhoven (Catharina), Den Haag (HagaZiekenhuis), Zwolle (Isala), Leeuwarden (M.C.L.), Enschede (M.S.Twente), Groningen (U.M.C.G.) en in Utrecht (U.M.C.U.) gerealiseerd: 2 tot 6 weken.

 


Geef een reactie